۲۸ آذر ۱۴۰۱، ۲۰:۵۸

رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز:

پردیس علم و فناوری در دانشگاه چمران اهواز تشکیل می‌شود

پردیس علم و فناوری در دانشگاه چمران اهواز تشکیل می‌شود

اهواز- رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: شورای گسترش آموزش عالی کشور موافقت خود را با ایجاد پردیس علم و فناوری این دانشگاه اعلام کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، علی‌محمد آخوندعلی عصر امروز دوشنبه در آئین تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر دانشگاه شهید چمران اهواز بیان کرد: دمای ۵۰ درجه در خوزستان منشأ انرژی‌های نو است؛ بنابراین برای تولید انرژی خورشیدی بهتر از این ممکن نیست که ۶ یا هفت ماه در سال خورشید داشته باشید.

وی عنوان کرد: تمام آب‌هایی را که آلوده کرده‌ایم و آلوده می‌شود را می‌توانیم با استفاده از انرژی به آب مقطر بازگردانیم ولی در حال واردکردن آب فاضلاب به رودخانه‌ها هستیم و بعضاً از همین هم استفاده می‌کنیم.

رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: در کشاورزی با وجود اینکه منابع آب زیادی داریم اما آن تمام شد؛ حتی علوفه‌ی دام را هم می‌توان با استفاده از سیستم مدرن به‌جای هکتارها یونجه در گلخانه‌های کوچک نه به این شکل که میلیاردها تومان برای آن هزینه می‌شود صرف کنیم و باید بومی‌سازی شود.

آخوندعلی بیان کرد: گلخانه‌ها را به این شکل که کمر کشاورز را خرد می‌کند؛ اصلش درست است پایه‌اش درست است اما به این شکل که هزینه‌های زیادی را تحمیل می‌کند قبول نداریم؛ هزاران ایده در استان خوزستان قابل طرح و بررسی است.

وی ادامه داد: دانشگاه شهید چمران اهواز در حال حاضر ۶۰۰ عضو هیئت‌علمی دارد که همگی متخصص هستند و هرکدام می‌تواند چند ایده جدید داشته باشد؛ ایده‌هایی که می‌تواند منشأ کارآفرینی و فناوری و تحول باشد.

رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز بیان کرد: ۸۰ تا ۹۰ هزار دانشجوی در حال تحصیل‌داریم و ۱۶ هزار دانشجو در دانشگاه شهید چمران اهواز تحصیل می‌کنند که ۴۰ درصد در مقطع تحصیلات تکمیلی در حال تحصیل هستند؛ به‌جرات می‌توان گفت از پیش از انقلاب اسلامی ایران محققان در این دانشگاه فعالیت‌های علمی داشتند که هنوز آثار علمی آن دارد خاک می‌خورد و عملیاتی نشده است.

آخوندعلی اظهار کرد: برنامه‌هایی را در قالب ۱۰۰ محور به وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ارائه داده‌ایم. مسئله پژوهش و فناوری با استفاده از این پتانسیل‌ها جزو برنامه‌های اصلی است که اعضای هیئت‌علمی به لحاظ منابع انسانی بخشی از این پتانسیل هستند.

وی عنوان کرد: جایی با مشکل مواجه بودیم و میان آموزش و پژوهش و جامعه خلأ داشتیم؛ در پارک علم و فناوری فعالیت‌هایی انجام‌شده اما در دانشگاه هنوز این خلأ راداریم و اگر بخواهیم کاری را انجام دهیم که اساسی باشد جاهای زیادی مشکل خواهیم داشت.

آخوندعلی ادامه داد: از استاندار خوزستان خواستیم که نامه‌نگاری‌های لازم را انجام دهند و توافق شد که به استناد این ۱۰ هکتار که پردیس علم و فناوری که خلأ میان دانشگاه و جامعه و کارهای کاربردی و فناورانه است، ساخته شود.

وی اضافه کرد: معاون فناوری وزارت عتف شرط کردند در صورت اینکه این زمین به دانشگاه داده شود با ایجاد پردیس علم و فناوری موافقت می‌کنند؛ پردیس علم و فناوری که در هیئت‌امنای دانشگاه مصوب شده بود، شورای گسترش آموزش عالی با پیگیری وزیر علوم و معاون فناوری وزارت عتف به‌عنوان منحصرترین پردیس علم و فناوری مستقل دانشگاه که به هیچ جایی وابسته نیست، مصوبه آن ارسال‌شده است و تأیید کردند.

آخوندعلی گفت: موافقت‌نامه اصولی ایجاد این پردیس ۶ ماهه است و شرط کرده‌اند که مستندات این زمین به وزارت ارسال شود تا ۶ ماه بعد تمدید شود و این بستر تبدیل پردیس علم و فناوری دانشگاه به پارک علم و فناوری است. اگر یک سال فعالیت‌ها انجام و مجوزها داده شود به پارک علم و فناوری دانشگاه تبدیل می‌شود و استان خوزستان دو پارک علم و فناوری خواهد داشت.

کد خبر 5659959

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha